joi, 16 iunie 2011

Playstation Vita (neoficial PSP NGP)

Sony a lansat PlayStation Vita, un gadget destinat jocurilor, la conferinta E3, care se desfasoara in aceste zile la Los Angeles.

PS Vita este, in fapt, consola NGP, pe care compania japoneza a prezentat-o anterior, insa acum a primit o denumire oficiala si o gama de preturi. Aceasta va costa de la 249 de dolari pentru modelul WiFi, in vreme ce unul 3G va fi disponibil pentru 299 dolari.

Are un display OLED de 5 inci, cu rezolutie 960 x 544, ecran cu 16,77 milioane de culori si un raport 16:9. Procesorul este unul cu patru nuclee bazat pe ARM Cortex-A9, care lucreaza in tandem cu unul video SGX543MP4+. In fata va avea o camera cu rezolutie 640×480 iar alta identica va exista in spate pentru a furniza elemente de “realitate augmentata”. Gadgetul are un giroscop si un accelerometru ce actioneaza pe trei axe. Marea inovatie este ca pe spate are o zona sensibila la atingere, cu care putem modifica diverse comportamente din jocuri sau controla diverse fenomene.

Sony a mai anuntat ca aceasta nu va functiona ca un telefon, si nici nu se va putea conecta la controllerele Play Station 3, asa cum facea PSPGo. De asemenea, nici la tastaturi si mausi pe baza de Bluetooth nu se va conecta, dupa cum nici 3D Stereoscopic nu va avea, pentru ca japonezii au luat hotararea de nu implementa aceasta caracteristica.
Consola va oferi si servicii bazate pe locatie la modelul WiFi. Aplicatii precum YouTube, Skype si citirea de documente PDF ar putea fi oferite, dar Sony inca nu a luat o decizie.

Jocurile vor fi instalate prin Vita Card si are si un slot pentru card de memorie, plus USB. PS Vita este si un player media, suportand formate audio (MP3, AAC, WAV), video (MP4/H.264), si foto (JPEG, TIFF, BMP, GIF, PNG). Bateria ar trebui sa tina 4-5 ore cu o incarcare.

Nu se stie cu ce jocuri va fi lansata initial si nici cat va costa un titlu. Inca nu exista o data oficiala de la care gadgetul va fi prezent pe piata, insa s-a anuntat oficial ca pana la finele anului va prezent pe tot Globul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu