miercuri, 31 august 2011

Cască de realitate virtuală Sony

Sony a lansat o cască de realitate virtuală care promite să simuleze un display HD cu o diagonală de 19 metri (asa cum este vazut de la o distanta de 20m) prin intermediul a două micro-ecrane OLED. Fiecare dintre cele două ecrane are o rezoluție de 1280×720 de pixeli, iar experiența promisă este similară cu cea dintr-un cinematograf.
Casca va fi compatibilă cu standardul HDMI, ceea ce înseamnă că va accepta semnal video dintr-o multitudine de surse: console de jocuri, computere, chiar și telefoane mobile. Ecranele minuscule au o diagonală de 18 milimetri și pot fi folosite fie pentru afișarea de imagini bidimensionale, fie tridimensionale. Aparatul include și un set de căști care reproduc sunet surround pe 5.1 canale, pentru a oferi o experiență și mai captivantă, conform producătorului.
Ecranele folosesc o nouă tehnologie de reproducere a culorii, care pormite să ofere o distincție mult mai clară între diferitele nuanțe, iar folosirea unor panouri OLED garantează că negrul rămâne negru, o problemă semnificativ mai greu de rezolvat pe LCD-urile convenționale.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu